Guláš z vepřových jater
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 800 g Játra vepřová
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 500 g Rýže dušená
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 25 ml Omáčka sójová
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Polévkové kostky Vitana
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 462 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 493.2 mg
 - Draslík 620 mg
 - Vláknina 6544 mg
 - Vitamín A 6544 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na větší nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme játra, mletou papriku a chvilku restujeme, dokud se paprika nerozpustí v tuku. Podlijeme vodou a vaříme 30 minut. Mouku rozmícháme v trošce vody a vlijeme do guláše. Důkladně promícháme. Vaříme dalších 30 minut. Pár minut před koncem vaření guláš ochutíme solí, pepřem, kostkou masoxu, česnekem, kari kořením a sojovou omáčkou.
 - 
                                3
Hotový guláš podáváme s dušenou rýží.