Polévka ze Slovácka
Suroviny
- 600 g Vepřové koleno
 - 200 g Játra vepřová
 - 10 g Nové koření celé
 - 10 g Pepř černý celý
 - 30 g Sádlo vepřové škvařené
 - 10 g Majoránka
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 1 kg Vepřové nožičky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 148.2 mg
 - Draslík 402.9 mg
 - Vláknina 6485 mg
 - Vitamín A 6485 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koleno a nožičky očistíme, umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme ještě játra, očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nové koření, pepř celý, sůl, posypeme mletou paprikou a necháme doměkka vařit asi 40 minut.
 - 
                                2
Uvařené maso a zeleninu vybereme z polévky, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kostky.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou přidáme do polévky. Vložíme nakrájené maso a zeleninu, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a ještě chvilku povaříme.