Kuřecí roláda s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 459 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 374.7 mg
 - Draslík 803.8 mg
 - Vláknina 1988.3 mg
 - Vitamín A 1988.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, umyjeme a vykostíme. Maso rozložíme na alobal, pod fólií jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Housku pokrájíme na kostky, zalijeme 1 dl kuřecího vývaru. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme. Žampióny také rozkrájíme na plátky, játra umyjeme, odblaníme, krájíme na větší kousky.
 - 
                                3
Do pánve vložíme 100 g másla, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přidáme játra a opékáme, aby se zatáhla. Vlijeme vývar, zalijeme vínem, přisypeme připravené žampióny, ty také chvilku podusíme, osolíme, dopepříme, přidáme zázvor a směs odstavíme. Na jiné pánvi rozpálíme 20 g másla, rozklepneme celé vejce a za stálého míchání připravíme smaženici, kterou vmícháme do směsi v pánvi, přidáme namočené housky. Vše dobře promícháme a rozprostřeme na připravené maso, které pomocí alobalu zavineme do rolády. Do pekáče položíme nerezovou mřížku, na ni roládu, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut.
 - 
                                4
Upečenou roládu vyjmeme z trouby, necháme odpočinout, potom ji rozbalíme, šťávu z alobalu vlijeme do pekáče a roládu nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na talíře a poléváme šťávou.