Vepřové ledvinky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 641.2 mg
 - Draslík 651.7 mg
 - Vláknina 2489.8 mg
 - Vitamín A 2489.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky ledvinek a z obou stran je opečeme. Do pánve přisypeme nakrájené žampiony, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme vodu a vše dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                3
Když jsou ledvinky měkké, zaprášíme směs v pánvi moukou, přimícháme rozdrobený Masox, přilijeme pivo, vše důkladně promíchámea ještě krátce převaříme a podáváme.