Vepřové ledvinky (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 423 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 601 mg
 - Draslík 468.2 mg
 - Vláknina 916 mg
 - Vitamín A 916 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky opatrně rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk. Poté je příčně rozkrojíme na plátky, které dobře vypereme v několikeré studené vodě a osušíme.
 - 
                                2
Sádlo rozehřejeme na pánvi, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je zprudka opékáme 3-4 minuty. Rychle se nám tak srazí a nepustí šťávu. Poté ledvinky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme, osolíme a chvilku povaříme.
 - 
                                3
Jakmile odstavíme z ohně, do šťávy přidáme opečené ledvinky, promícháme a ihned podáváme.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme vařenou rýži a sladkokyselé okurky.