Dušené vepřové ledvinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 408.5 mg
 - Draslík 326.1 mg
 - Vláknina 931.8 mg
 - Vitamín A 931.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme, odstraníme tuk a močovody. Důkladně vypereme ve studené vodě. Osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme ledvinky, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, podlijeme, okořeníme a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Hotové ledvinky osolíme a podáváme s brambory, rýží nebo chlebem.