Benecká vepřová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 258 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 148.2 mg
 - Draslík 684.2 mg
 - Vláknina 9444.5 mg
 - Vitamín A 9444.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nastrouháme, přilijeme mléko, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Omytá žebírka zbavíme kostí, maso naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Žebírka po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle.
 - 
                                3
Opečená žebírka obalíme v připraveném bramborovém těstě, do kterého jsme před obalováním masa vmíchali nastrouhaný sýr.
 - 
                                4
Obalená žebírka osmažíme po obou stranách v rozehřátém sádle.
 - 
                                5
Podáváme s bramborovou kaší.