Grilovaná žebírka ze selete
Suroviny
- 500 g Vepřová žebra
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 5 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 101.4 mg
 - Draslík 339.4 mg
 - Vláknina 420 mg
 - Vitamín A 420 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z žebírek odřežeme přebytečný tuk a nasekáme je na kusy. Dáme do pekáče.
 - 
                                2
Smícháme omáčku hoisin, víno, sójové omáčky, cukr. Žebírka v pekáči směsí pželijeme. Několikrát žebírka obrátíme, aby se směsí pokryla a necháme marinovat 3 hodiny.
 - 
                                3
Přidáme vodu a 15 minut zapékáme v předehřáté troubě. Žebírka obrátíme, snížíme teplotu a pečeme 35 minut.
 - 
                                4
Žebírka pokrájíme na malé kousky a dáme do servírovací mísy. Přelijeme kousky žebírek omáčkou a ozdobíme lístky koriandru.
 - 
                                5
Do zvláštní misky dáme chilli omáčku a podáváme s žebírky.