Marinovaná žebra
Suroviny
- 9 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Paprika mletá sladká
 - 20 ml Hořčice
 - 120 ml Melasa
 - 20 ml Olej olivový
 - 75 ml Ocet vinný
 - 40 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 75 ml Sirup javorový
 - 250 ml Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Koření grilovací
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.2 kg Vepřová žebra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1115 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 1215 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 243 mg
 - Draslík 1295.3 mg
 - Vláknina 1446 mg
 - Vitamín A 1446 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žebra vložíme do mělké větší mísy, potřeme bohatě olejem smíchaným s grilovacím kořením, zakryjeme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.
 - 
                                2
Z předepsaných ingrediencí smícháme grilovací omáčku, kterou na pánvi povaříme 10 minut, dokud nezhoustne. Vychladlou omáčku naneseme na marinované maso a grilujeme pozvolna, často otáčíme a potíráme omáčkou, až je maso propečené a křupavé.