Vepřová žebírka pečená na oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 345 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 177 mg
 - Draslík 503.2 mg
 - Vláknina 2749.8 mg
 - Vitamín A 2749.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová žebírka omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a mírně opepříme.
 - 
                                2
Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme žebírka po obou stranách doměkka.
 - 
                                3
Na talířích potřeme žebra máslem, ozdobíme omytým hlávkovým salátem a doplníme dílkem omytého citronu.
 - 
                                4
Můžeme podávat s různě upravenými bramborami.