Valašská kyselice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1530 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 261 mg
 - Draslík 671.5 mg
 - Vláknina 10323.8 mg
 - Vitamín A 10323.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1l vody zalijeme žebra, přidáme bobkový list, nové koření a 20 minut vaříme.
 - 
                                2
Dáme do hrnce zelí, přidáme kmín, 200ml vody a dáme na 15 minut vařit.
 - 
                                3
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.
 - 
                                4
Obereme maso z žeber a nakrájíme a přidáme s vývarem a bramborami k zelí.
 - 
                                5
Rozmícháme mouku ve smetaně, vlijeme do polévky a povaříme.
 - 
                                6
Nakrájíme do polévky předem uvařená vejce.