Marinovaná grilovaná předvařená žebírka
Suroviny
- 250 g Kečup
 - 1 kávová lžička Pepř zelený celý
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 6 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 6 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 2 kg Vepřová žebra
 - 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 3 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1650 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 129 g
 - Sodík 1058 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 405 mg
 - Draslík 1253.6 mg
 - Vláknina 1407.5 mg
 - Vitamín A 1407.5 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si marinádu: očistíme a nadrobno pokrájíme 6 stroužků česneku. V míse smícháme kečup s pikantní hořčicí a olejem. Přidáme pokrájený česnek, olej, pepř, sojovou omáčku a cukr. Znovu marinádu promícháme.
 - 
                                2
Omytá masitá žebírka rozsekneme na menší kusy (asi po 3 žebrech), omyjeme je, vložíme do hrnce s vodou, přidáme očištěnou celou cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř a sůl. Vodu se žebry přivedeme k varu a pomalu je vaříme 45 minut. Pak je z vody vyjmeme, osušíme a naložíme na 1.5 hodiny do marinády.
 - 
                                3
Gril předehřejeme na střední teplotu. Žebra během grilování potíráme marinádou. Grilujeme je 10-15 minut. Žebra osolíme podle chuti až po grilování. Dobrou chuť.