Polévka z koroptve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 120 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 21 mg
 - Draslík 37.5 mg
 - Vláknina 3619.8 mg
 - Vitamín A 3619.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou koroptev udusíme na polovině dávky másla. Vyjmeme prsíčka a nakrájíme je na plátky. Ostatní maso dusíme dále s cibulí, mrkví a uzeným masem doměkka.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vodou, přidáme umixované nebo umleté maso se zeleninou. Polévku osolíme a opepříme. Scedíme ji a nalijeme na plátky prsíček.
 - 
                                3
Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle.