Vývar ze zvěřiny s knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 837 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 94.3 mg
 - Draslík 294.9 mg
 - Vláknina 1249.6 mg
 - Vitamín A 1249.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso ze zvěřiny pečlivě opláchneme a vykostíme.
 - 
                                2
Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a spolu s masem osmahneme na tuku.
 - 
                                3
Přidáme kosti, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Potom přidáme koření a vaříme zvolna, až maso změkne.
 - 
                                4
Uvařené maso vyjmeme,nakrájíme na malé kostičky a vývar procedíme hustým cedníkem.
 - 
                                5
Před podáváním jej dochutíme solí a převaříme.
 - 
                                6
Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce je podusíme na tuku a přidáme ke knedlíčkům a nakrájenému masu.
 - 
                                7
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, knedlíčky a žampiony až při podávání.
 - 
                                8
Příprava knedlíčků: Opláchnuté maso ze zvěřiny vykostíme, jemně umeleme společně se žemlí navlhčenou mlékem a přidáme prosátou mouku, vejce, žampiony (opláchnuté, rozsekané a podušené na másle s jemně nakrájenou cibulí). Vše mírně osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                9
Ze směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci a uvaříme je v části vývaru. Uvařené knedlíčky, nakrájené maso i žampiony zalijeme vývarem a ponecháme zvlášť.