Džuveč ze srnčí plece
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1456 mg
 - Bílkoviny 78 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 212.8 mg
 - Draslík 2134.8 mg
 - Vláknina 6521.6 mg
 - Vitamín A 6521.6 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.2 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou srnčí plec nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v kastrolu na oleji, vložíme maso, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Potom přidáme rajčatový protlak, nové koření, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené nakládané hříbky a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vše společně dusíme.
 - 
                                4
Když jsou brambory měkké, přidáme vařenou rýži a promícháme.
 - 
                                5
Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným křenem.