Marinovaná kančí kýta
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 5 g Rozmarýn čerstvý
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Marmeláda pomerančová
 - 200 g Smetana 12% (konzumní)
 - 20 g Jíška instantní
 - 750 ml Víno červené
 - 50 ml Ocet kvasný lihový
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Pomeranče
 - 2 kg Kančí maso
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 19 mg
 - Draslík 196.6 mg
 - Vláknina 5813.3 mg
 - Vitamín A 5813.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Maso omyjeme, vložíme do mísy, přidáme cibuli, zeleninu, bobkový list, 1 snítku tymiánu a rozmarýnu a vše zalijeme červeným vínem a octovou esencí. Marinujeme 2-3 dny a maso často obracíme.
 - 
                                2
Kýtu vyjmeme, osušíme a po všech stranách opečeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme. Marinádu procedíme. Maso dusíme 2 1/2-3 hodiny a přitom podle potřeby přiléváme marinádu a asi 125 ml horké vody. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu povaříme, přidáme šťávu a kůru z pomeranče, pomerančovou marmeládu a smetanu a ještě chvíli vaříme. Zahustíme instantní jíškou. Hotovou omáčku posypeme zbývajícími lístky tymiánu.
 - 
                                3
Chutná s růžičkovou kapustou a glazovanými kaštany.