Šťavnaté jelení steaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 303 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 170 mg
 - Draslík 774.6 mg
 - Vláknina 2055.5 mg
 - Vitamín A 2055.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tři lžíce oleje smícháme s octem, červeným vínem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí. Do směsi naložíme roštěnky a marinujeme pod pokličkou 24 hodin v chladničce.
 - 
                                2
Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osušíme. Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi a steaky smažíme 6 minut z obou stran. Osolíme, opepříme a uložíme.
 - 
                                3
Ve výpeku osmažíme kostičky ananasu. Banán oloupeme, rozčtvrtíme a smažíme s ananasem. Přidáme třešně se šťávou a 2-3 lžíce marinády, prohřejeme a ochutíme. Maso upravíme na talíře, pokapeme omáčkou a podáváme.