Bažantí polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 110 g
 - Sodík 610 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 177.5 mg
 - Draslík 1051.3 mg
 - Vláknina 12842.5 mg
 - Vitamín A 12842.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanta omyjeme a vaříme ve 2 litrech osolené vody bez pokličky asi 30 minut. Mezitím očistíme mrkev, petržel, růžičkovou kapustu a kapustu, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravenou zeleninu nasypeme do polévky, vaříme na mírném ohni 3 hodiny.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, necháme okapat. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku rozpůlíme, odstraníme stopku a semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Vychladlé maso vykostíme, nakrájíme na kousky. Polévku scedíme a necháme přejít varem. Přidáme maso, rajčata, papriku, mražený hrášek a vaříme 3 minuty. Polévku ozdobíme petrželkou.