Koroptev s octem balsamico
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 140 g
 - Sodík 519 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 28 mg
 - Draslík 188.9 mg
 - Vláknina 5392 mg
 - Vitamín A 5392 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koroptve omyjeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme asi 1 1/2 l vody, přidáme maso i zeleninu a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme a vaříme asi 35 minut.
 - 
                                2
Kapary necháme okapat a nasekáme je nadrobno. Připravíme omáčku: Olej a ocet promícháme, přidáme petrželku a kapary.
 - 
                                3
Koroptve vyjmeme, necháme okapat a rozpůlíme je. Na talíře rozložíme uvařenou zeleninu, na ni položíme maso, zalijeme omáčkou a podáváme.