Křepelky ve špekovém kabátku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 862 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 216.9 mg
 - Draslík 748.5 mg
 - Vláknina 1007.5 mg
 - Vitamín A 1007.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř lehce osolíme. Každou křepelku obalíme plátkem slaniny a upevníme ho kuchyňskou nití. Do břišní dutiny křepelek vložíme lístek šalvěje.
 - 
                                2
Margarín rozehřejeme v pekáči, vložíme křepelky a v troubě pečeme 10-20 minut. Křepelky vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu provaříme s vývarem a podáváme ke křepelkám. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.