Polévka ze zvěřiny s houbami a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 519 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 72.7 mg
 - Draslík 1241.1 mg
 - Vláknina 19122.1 mg
 - Vitamín A 19122.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“.
 - 
                                2
Sušené houby rozdrobíme a necháme ve vodě půl hodiny namáčet. Poté houby osmažíme na másle, přidáme k nim na kostky nakrájené syrové brambory, hrubě ustrouhaný celer, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout a poté je obereme z kostí a nakrájíme. Do vývaru vložíme dušené houby s celerem a bramborami, nakrájené maso a polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí.