Kořeněná divoká husa pečená na kapustě
Suroviny
- 500 g Kapusta hlávková
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 120 g Pórek
 - 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 3 ks Chilli paprička
 - 3 ks Petržel kořen
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 3 kg Husa divoká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1274 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 151 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 914 mg
 - Vláknina 10917 mg
 - Vitamín A 10917 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 213 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husu očistíme, osolíme, naporcujeme. Pórek a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, chilli papričky zbavíme semen a překrojíme. Obranou kapustu spaříme, nakrájíme na nudličky a necháme okapat. Poté v míse kapustu osolíme, opepříme a zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
 - 
                                2
Porce husy osmažíme v pekáči na másle, přidáme petržel, pórek, chilli papričky, cibuli, lehce osmažíme, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                3
Když je maso poloměkké, přidáme připravenou kapustu a dopečeme.
 - 
                                4
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.