Cibulová polévka se srnčím masem
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 400 g Srnčí plec
 - 4 krajíc Chléb konzumní
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 165.1 mg
 - Draslík 372.8 mg
 - Vláknina 3038.5 mg
 - Vitamín A 3038.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vroucí osolené vody dáme vařit maso ze srnčí plece. Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme do prázdného hrnce a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať jemně posekáme, z kostiček chleba v troubě upečeme krutony.
 - 
                                2
V rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli.
 - 
                                3
V silnostěnném hrnci usmažíme na másle jíšku a zašleháme do ní vývar. Vývar necháme provařit alespoň dvacet minut. Před koncem varu přidáme osmaženou cibuli, česnek, maso, které jsme nakrájeli na kostičky, a pepř. Na závěr do polévky zašleháme vejce. Před podáváním vmícháme do polévky nasekanou petrželovou nať. Podáváme s chlebovými krutony.