Směs ze srnčí kýty se zeleninou
Suroviny
- 120 g Kukuřice cukrová
 - 150 g Pórek
 - 600 g Srnčí kýta
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 553 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 382.7 mg
 - Vláknina 5702.2 mg
 - Vitamín A 5702.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.8 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké plátky, feferonky a papriku zbavíme semen a nakrájíme na jemné proužky, pórek nakrájíme na tenká kolečka, kukuřice nakrájíme na špalíčky.
 - 
                                2
Maso osmažíme v rozpáleném oleji, přimícháme cibuli a ostatní zeleninu, kečup, sojovou omáčku, sůl, pepř, dobře promícháme a zarestujeme. Poté do směsi vmícháme vývar, v němž jsme rozšlehali Solamyl a asi pět minut provaříme.