Pečené žampiony plněné kančím masem
Suroviny
- 500 g Kančí plec
 - 150 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 8 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 1659.6 mg
 - Vláknina 11027.5 mg
 - Vitamín A 11027.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velké žampiony opláchneme, odkrojíme nožičky. Kančí plec nakrájíme na kostky a umeleme s nožičkami žampionů, cibulí a česnekem. Do směsi přimícháme mouku, vejce, sůl, pepř a kmín. Směs dobře promícháme a naplníme jí žampiony.
 - 
                                2
Pekáč vymažeme sádlem, na pekáč vyrovnáme žampiony, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě.