Divoký vepř na víně
Suroviny
- 100 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Bazalka
 - 1 špetka Estragon
 - 1 špetka Máta
 - 0.333333 l Víno bílé
 - 1 kg Vepřové maso libové
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 129 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 183.5 mg
 - Draslík 118 mg
 - Vláknina 2457.3 mg
 - Vitamín A 2457.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6331.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolené, na kostky nakrájené maso opečeme na másle.
 - 
                                2
Podlijeme vínem a vývarem, opepříme, přidáme vonné bylinky, 1/2 citrónu na plátky a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Podáváme s knedlíkem.