Srnčí guláš s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 615 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 196 mg
 - Draslík 900.3 mg
 - Vláknina 13450 mg
 - Vitamín A 13450 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.5 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí plec odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, zprudka osmažíme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme lžíci hořčice, pokrájené papriky, podlijeme vodou, ochutíme vegetou a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme hotovou jíškou, provaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.