Srnčí guláš s třešněmi
Suroviny
- 400 g Cibule
 - 200 g Kompot brusinkový
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 300 g Rohlíky bílé
 - 400 g Třešně
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 5 g Cukr krupice
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 25 g Jíška instantní
 - 1000 g Srnčí maso
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 800 ml Vývar z hovězích kostí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1087 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 128.8 mg
 - Draslík 1301.5 mg
 - Vláknina 8360 mg
 - Vitamín A 8360 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1123.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso odblaníme, zbavíme všech šlach a úponů, nakrájíme na kostky, cibuli také nadrobno, sladké třešně vypeckujeme a rozkrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř do měkka. V jiné pánvi na másle podusíme třešně, přimícháme k masu, přidáme brusinkový kompot i s nálevem, podle chuti dosolíme, dosladíme, zahustíme instantní jíškou, dodusíme. Nakonec přimícháme sladkou smetanu, provaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.