Daňčí guláš s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1038 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 178.8 mg
 - Draslík 1204.7 mg
 - Vláknina 4743 mg
 - Vitamín A 4743 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné daňčí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kostky masa, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a půl hodiny zvolna dusíme. Přidáme pokrájená rajčata, majoránku, česnek, petrželku a dodusíme. Podle potřeby podléváme vývarem. Rajčata by se měla úplně rozvařit na krém, proto guláš není třeba zahušťovat.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými těstovinami.