Srnčí ragú s povidly
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 600 g Knedlík kynutý
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Povidla švestková
 - 1000 g Srnčí kýta
 - 10 g Sůl
 - 20 g Cukr krupice
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 250 g Zelenina kořenová
 - 2 g Nové koření celé
 - 1 g Tymián sušený
 - 2 g Jalovec
 - 2 g Pepř černý celý
 - 160 g Perník
 - 250 ml Víno červené
 - 3 ml Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 741 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 34.5 mg
 - Draslík 83.2 mg
 - Vláknina 5128 mg
 - Vitamín A 5128 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme sádlo s máslem, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, cukr a smažíme dohněda. Přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, novým kořením, celým pepřem, tymiánem, osolíme, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka. Nyní přimícháme povidla, strouhaný perník, podle potřeby podlijeme, přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou a dodusíme.
 - 
                                3
Podáváme s houskovým knedlíkem.