Kančí maso dušené se zeleninou
Suroviny
- 600 g Brambory pečené
 - 150 g Celer bulvový
 - 200 g Cibule
 - 400 g Cuketa
 - 20 g Hořčice
 - 100 g Mrkev kořen
 - 15 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 80 g Sádlo škvařené
 - 1 g Bobkový list
 - 2 g Nové koření celé
 - 1000 g Kančí kýta
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 5 g Paprika mletá pálivá
 - 150 g Petržel kořen
 - 300 ml Víno červené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 1038 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 12.9 mg
 - Draslík 1177.4 mg
 - Vláknina 25000 mg
 - Vitamín A 25000 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí maso odblaníme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cukety bez jader krájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou vína, zakryjeme pokličkou, dusíme a podléváme, dokud nespotřebujeme všechno víno. Nyní maso osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, přidáme hořčici, zeleninu, podlijeme vodou a dodusíme. Hustotu šťávy regulujeme vodou, již nezahušťujeme moukou.
 - 
                                3
Maso se zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.