Srnčí játra v palačinkách
Suroviny
- 500 g Játra srnčí
 - 60 g Cibule
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 100 g Rajčata
 - 80 g Paprika zelená
 - 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 2 g Máslo čerstvé
 - 30 g Olej rostlinný
 - 5 ml Omáčka sójová
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 997 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 304.2 mg
 - Draslík 248.6 mg
 - Vláknina 6935 mg
 - Vitamín A 6935 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky, olupanou cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na tenké proužky, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme játra a orestujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, papriky a dusíme, až šťáva zhoustne. Nakonec osolíme, opepříme a odstavíme.
 - 
                                3
Do mísy nalijeme mléko, přisypeme hladkou mouku, přidáme vejce, špetku soli a vymícháme palačinkové těsto. V pánvi na másle usmažíme z těsta palačinky, na které rovnoměrně rozložíme játrovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, posypeme sýrem a v troubě krátce zapečeme.
 - 
                                4
Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.