Koroptve pečené na pikantní čočce
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 30 g Celer bulvový
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mrkev kořen
 - 30 g Slanina vepřová
 - 30 g Šalotka
 - 150 g Čočka červená
 - 130 ml Víno červené
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 4 ks Koroptev
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2350 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 744 mg
 - Bílkoviny 362 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 48.1 mg
 - Draslík 426.9 mg
 - Vláknina 8924.8 mg
 - Vitamín A 8924.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Koroptve ovážeme plátky anglické slaniny.
 - 
                                2
Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm slaninu, přidáme zeleninu, protlak, víno, čočku, přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky. Potom dochutíme octem a hořčicí, dosolíme a dopepříme dle chuti. Zapékací mísu vyložíme čočkou se zeleninou a navrch dáme koroptve. Pečeme při 220°C 25 minut. 5 minut před koncem pečení sundáme slaninu z koroptví a necháme dopéct.