Řízky z divočáka na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 533 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 182.2 mg
 - Vláknina 1781.1 mg
 - Vitamín A 1781.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky a naklepeme. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Koření promícháme.
 - 
                                2
Řízky posypeme směsí koření, osolíme, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vrátíme zpět řízky, zalijeme horkým vývarem a na mírném plameni podusíme do měkka.
 - 
                                3
V mezičase usmažíme slaninu do křupava, škvarečky vyjmeme, tuk upotřebíme jinak.
 - 
                                4
Řízky podáváme přelité šťávou a posypané škvarečky.