Srnčí hřbet s liškami a dýňovým pyré
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 20 g Šalotka
 - 100 g Lišky čerstvé
 - 500 g Dýně
 - 600 g Srnčí maso
 - 400 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Jalovec
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 2 hrst Pistácie
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 745 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 91.8 mg
 - Draslík 1202.8 mg
 - Vláknina 5496.8 mg
 - Vitamín A 5496.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný srnčí hřbet bez kosti ochutíme solí a pepřem a spolu s rozmarýnem a jalovcem z obou stran opečeme na pánvi na mírném ohni cca 8minut.
 - 
                                2
Poté maso necháme chvíli odpočinout na teplém místě a obalíme v sekaných pistáciích.
 - 
                                3
Mezitím připravíme pyré. Rozehřejeme máslo a zpěníme nasekanou šalotku. Přidáme dýni zbavenou jader a nakrájenou na kousky. Podlijeme vývarem a doměkka podusíme.
 - 
                                4
Poté rozmixujeme, ochutíme a necháme na plotně zredukovat na potřebnou hustotu.
 - 
                                5
Houby krátce podusíme.
 - 
                                6
Maso nakrájíme na špalíčky a podáváme s houbami, pyré a několika hranolky opečené dýně.