Paštika ze zajíce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 307 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 173.1 mg
 - Draslík 354 mg
 - Vláknina 566.7 mg
 - Vitamín A 566.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dušené nebo vařené maso ze zajíce, bůček, játra a cibuli jemně umeleme. Přidáme vejce, smetanu rozpuštěné máslo, koňak, sůl a dle chuti paštikové koření.
 - 
                                2
Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí, povrch pokryjeme slaninou, uzavřeme nebo zakryjeme alobalem.
 - 
                                3
V troubě vaříme ve vodní lázni asi hodinu. Necháme vychladnout. Vyklopíme a nakrájíme na plátky.