Játrová paštika smažená v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Paštika játrová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 794 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 329.8 mg
  • Draslík 164.9 mg
  • Vláknina 589.5 mg
  • Vitamín A 589.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játrovou paštiku vyjmeme z konzervy a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Vejce, mléko, mouku, rozpuštěné máslo a sůl rozšleháme na těstíčko. Nakonec do něj vmícháme okapaný hrášek.

  • 3

    Kolečka paštiky namáčíme po obou stranách v těstíčku, ihned je vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách.

Komentáře k receptu