Srnčí ragů
Suroviny
- 1 ks Cibule
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Citronová kůra
 - 1 ks Citronová šťáva
 - 3 ks Nové koření celé
 - 1 kg Srnčí plec
 - 5 polévková lžíce Víno červené
 - 1 polévková lžíce Marmeláda šípková
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 64700 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 192.3 mg
 - Draslík 995.8 mg
 - Vláknina 19322 mg
 - Vitamín A 19322 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozkrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na másle, přidáme maso nakrájené na kostky, osmahneme ze všech stran, osolíme, přidáme koření, šťávu z citrónu a kousek citrónové kůry. Zpočátku maso dusíme ve vlastní šťávě, následně mírně podlijeme a dusíme do měkka.
 - 
                                2
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy, šťávu zahustíme světlou jíškou, přimícháme zavařeninu, přilijeme víno a ještě zhruba 15 minut povaříme.
 - 
                                3
Hotovou šťávu procedíme na maso a společně prohřejeme ještě 15 minut.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme jemné knedlíky, noky z odpalovaného těsta a brambory.