Bažant pečený se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 97102 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 156.5 mg
 - Draslík 1395.1 mg
 - Vláknina 14235.8 mg
 - Vitamín A 14235.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanta oškubeme, řádně očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Protkneme jej proužky slaniny a osolíme.
 - 
                                2
Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a na tomto základě bažanta opečeme. Následně k němu přidáme koření, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení bažanta přeléváme šťávou a dle potřeby mírně podléváme.
 - 
                                3
Jakmile je bažant upečený, vyjmeme jej, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme.Do šťávy přidáme na plátky nakrájené žampióny podušené na kousku másla. Šťávu krátce povaříme.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme brambory, brusinky a kompot.