Bažant pečený na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1824 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 838 mg
 - Bílkoviny 186 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 583 mg
 - Draslík 2297.3 mg
 - Vláknina 14617.5 mg
 - Vitamín A 14617.5 mg
 - Vitamín B6 5.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře očištěného bažanta na prsou a stehnech prošpikujeme polovinou slaniny, kterou jsme nakrájeli na klínky. Slaninu, která nám zbude, nakrájíme na kostičky a uškvaříme.
 - 
                                2
Bažanta potřeme česnekem utřeným se solí a vložíme do zapékací mísy, přilijeme slaninu, přidáme máslo, jalovec, koření, mírně podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení bažanta přeléváme výpekem, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
 - 
                                3
Upečeného bažanta vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple. Šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté rozšleháme s vodou a alespoň deset minut povaříme.