Pečená kančí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 95.2 mg
 - Vláknina 1086.5 mg
 - Vitamín A 1086.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou kýtu naložíme přes noc do mořidla. Druhý den maso osušíme a potřeme solí, pepřem a tlučeným hřebíčkem.
 - 
                                2
Alobal potřeme máslem, zabalíme do něj maso a pečeme v troubě asi 45 minut. Potom alobal sloupneme a maso za občasného polévání máslem a trochou mořidla dopečeme doměkka.
 - 
                                3
Šťávu zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme nasekané kapary a zalijeme procezeným mořidlem nebo červeným vínem.
 - 
                                4
Podáváme s kroketami nebo s knedlíky.