Kančí hřbet na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 21.4 mg
 - Draslík 60.1 mg
 - Vláknina 1186.6 mg
 - Vitamín A 1186.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý kančí hřbet přesekneme, osušíme a protkneme částí slaniny.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se zbylou slaninou zpěníme na sádle, vložíme osolené maso, opečeme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme koření a dáme péci do trouby. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a chvíli povaříme. Šťávu necedíme. Maso nakrájíme na porce a šťávou přeléváme.