Paštika sv. Huberta
Suroviny
- 150 g Vepřový bok
 - 400 g Kančí kýta
 - 200 g Játra vepřová
 - 150 g Slanina vepřová
 - 100 g Celer bulvový
 - 200 g Anglická slanina
 - 250 g Kompot brusinkový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Paštikové koření
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Salát ledový
 - 2 ks Cibule
 - 7.5 dl Víno portské
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 122 g
 - Sodík 1070 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 237 mg
 - Draslík 812.4 mg
 - Vláknina 5701.5 mg
 - Vitamín A 5701.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček, maso z černé zvěře (kančí kýta) a vepřová játra
 - 
                                2
omyjeme a vše pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájené kousky slaniny, pepř, bobkový list, paštikové koření, očištěný a pokrájený celer s mrkví, pokrájenou cibuli, sůl a portské víno. Dobře směs promícháme a odložíme maso v marinádě do chladničky na několik hodin.
 - 
                                3
Z marinovaného masa odstraníme bobkový list a vše 2x přemeleme na masovém strojku.
 - 
                                4
Nádobu na paštiku vyložíme tenkými plátky slaniny a naplníme ji masovou směsí, zakryjeme plátky slaniny. Nádobu dobře uzavřeme, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 1 hodinu při 190°C.
 - 
                                5
Vychladlou paštiku dáme do chladničky minimálně na 10 hodin, pak paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                6
Podáváme s brusinkami a hlávkovým salátem.