Roláda z kančí plece
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Maso mleté - mix
 - 100 g Vepřový jazyk uzený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 1.2 kg Kančí plec
 - 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 125.9 mg
 - Draslík 131.3 mg
 - Vláknina 1921.7 mg
 - Vitamín A 1921.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí plec rozřízneme na plát, naklepeme a osolíme (1/4 lžička).
 - 
                                2
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, vařený uzený jazyk sloupneme a nakrájíme na kostičky (vaříme v 500 ml vody).
 - 
                                3
Mleté maso smícháme s vymačkanými rohlíky, žampiony, jazykem, přimícháme vejce, zbylou sůl, pepř a smetanu.
 - 
                                4
Směsí natřeme plát masa, zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.