Salám z divočáka
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
 - 50 g Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Rychlosůl
 - 5 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 1.5 kg Vepřový bok
 - 1 kg Kančí plec
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 167.5 mg
 - Draslík 660.5 mg
 - Vláknina 4957.3 mg
 - Vitamín A 4957.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí plecko nakrájíme na kostky, osolíme a přimícháme rychlosůl. Pod fólií necháme v chladničce dva dny uležet. Poté maso umeleme, přimícháme 100 ml vody a dobře vymícháme.
 - 
                                2
Bůček, krůtí maso nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme se solí. Vše přidáme k mletému masu, okořeníme a řádně promícháme.
 - 
                                3
Směs naplníme do střev na salám a udíme. Po dvou hodinách salám vložíme do vody o teplotě 80°C a hodinu při této teplotě zahříváme. Poté salám další tři hodiny udíme.