Kančí roláda s nádivkou z fazolí
Suroviny
- 150 g Rohlíky bílé
 - 100 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Voda pitná
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.2 kg Kančí bok
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 470 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 293.6 mg
 - Draslík 134.2 mg
 - Vláknina 2599.9 mg
 - Vitamín A 2599.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole scedíme a necháme okapat, rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme.
 - 
                                2
V míse smícháme fazole, namočené rohlíky, polovinu česneku, petrželovou nať, mletou papriku, pepř, sůl a řádně promícháme.
 - 
                                3
Kančí vykostěný bok rozřízneme na plát, natřeme nádivkou, srolujeme, potřeme zbylým česnekem, osolíme, posypeme kmínem a převážeme provázkem.
 - 
                                4
Roládu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu.
 - 
                                5
Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a maso držíme na teple. Vypečenou šťávu zredukujeme, vmícháme mouku, orestujeme, poté zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Hotovou omáčku přecedíme.
 - 
                                6
Roládu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.