Kančí závitky na víně
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 180 ml Víno bílé
 - 600 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kg Kančí kýta
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 420 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 60.7 mg
 - Draslík 249.6 mg
 - Vláknina 1159.3 mg
 - Vitamín A 1159.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželovou nať nahrubo nasekáme, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe plátky slaniny. Řízky zavineme, převážeme nití a osmažíme na sádle. K závitkům přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je měkké.
 - 
                                3
Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple.
 - 
                                4
Do šťávy přidáme žampiony, petrželovou nať, víno, sůl, pepř a smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku povaříme, zpět vložíme závitky, vmícháme máslo a prohřejeme.