Špíz z kančí kýty s ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 206.2 mg
 - Vláknina 5240.5 mg
 - Vitamín A 5240.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.7 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kompotovaný ananas (kolečka)scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, mandle spaříme, oloupeme a jemně nakrájíme.
 - 
                                2
Kančí kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, v míse smícháme s grilovacím kořením, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce.
 - 
                                3
V mezičase připravíme omáčku smícháním vepřové šťávy s kečupem a jemně nakrájeným čerstvým tymiánem.
 - 
                                4
Marinované maso napichujeme střídavě s ananasem a paprikou. Špíz pečeme v troubě.
 - 
                                5
Podáváme přelitý omáčkou a posypané lupínky mandlí.