Kančí řízky s opečenou oblohou
Suroviny
- 800 g Kančí kýta
 - 200 g Anglická slanina
 - 1 kávová lžička Koření grilovací
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 0.56 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 - 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 522 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 187.8 mg
 - Vláknina 1838.1 mg
 - Vitamín A 1838.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme olivovým olejem a pod fólií necháme přes noc marinovat.
 - 
                                2
Marinované řízky obalíme v mouce a usmažíme na sádle.
 - 
                                3
Anglickou slaninu opečeme na lžíci oleje, zvlášť na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka.
 - 
                                4
Usmažené řízky podáváme obložené slaninou a cibulí.