Kuličky z mleté zvěřiny s houbovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Houby čerstvé
 - 300 g Hovězí maso přední
 - 500 g Kančí plec
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Voda pitná
 - 120 ml Voda pitná
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Koření Zvěřina
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 666 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 224.2 mg
 - Draslík 625.3 mg
 - Vláknina 4258.8 mg
 - Vitamín A 4258.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Obě masa umeleme s cibulí a česnekem, vmícháme vejce, strouhanku, sůl, pepř a dobře promícháme.
 - 
                                2
Z hmoty utvoříme kuličky velké asi jako vlašské ořechy, lehce obalíme v mouce, vložíme do pekáče s trochou vody a v předehřáté troubě upečeme.
 - 
                                3
V mezičase připravíme houbovou omáčku. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, ochutíme kořením na divočinu, zalijeme vývarem a povaříme. Poté omáčku zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku, osolíme a alespoň pět minut povaříme a omáčku přecedíme.
 - 
                                4
Do hotové omáčky vmícháme houby, které jsme nakrájeli a zvlášť udusili.